Skip to main content

Geen traditionele ketting, maar een belt (riem) van kevlar-carbon: het wordt de komende jaren steeds meer gewoongoed in de fietsenbranche. BINK Fietsen aan de Amsterdamseweg zag de trend al een tijd aankomen en heeft inmiddels een grote collectie belt-fietsen van diverse merken, waaronder Santos, Trek en Cortina.

‘Belts zijn sterker, onderhoudsvrij, slijten minder en zijn geruislozer’, zegt Stefan Bink over de vervanger van de geschakelde ketting. Met zoveel voordelen is het wellicht vreemd dat niet elke fiets al met de belt is uitgerust. ‘Veel fabrikanten moesten wennen aan het idee, maar ik denk dat over 5 à 10 jaar steeds meer fietsen met een belt worden uitgerust’, voorspelt Stefan.

Als exclusief regiodealer van het merk Santos, dat gespecialiseerd is in zeer hoogwaardige carbonbeltdrive-fietsen (custom-built) kent Bink al geruime tijd de vele voordelen. De onderhoudskosten voor een belt aangedreven fiets zijn aanzienlijk lager. ‘De riemen zijn ijzersterk en oliën is verleden tijd’, zegt Stefan.

En ook het gebruikscomfort wordt verhoogd: ‘Je trapt lichter met een belt aandrijving.’ BINK heeft in de grote showroom  aan de Amsterdamseweg tal van belt-fietsen staan en die zijn inmiddels behoorlijk betaalbaar. Ter voorbeeld: de fraaie lifestyle-fietsen van Cortina met beltaandrijving zijn er al vanaf 699,-.

BINK onderscheidt zich met topmerken als Flyer, Santos, Cortina, Trek, Victoria en Urban Arrow. Kom gerust een kijkje nemen in de grote showroom!

WhatsApp chat

Welkom op de website van Bink Fietsen. De winkel en werkplaats zijn open!

Er mogen maximaal 8 klanten tegelijkertijd in de winkel aanwezig zijn. Ziet u dat het "vol" is, wacht a.u.b. dan even buiten.

Voor advies over een fietsaankoop mag u een afspraak maken. Plan een afspraak in via e-mail (info@binkfietsen.nl) of bel tijdens openingstijden van dinsdag tot en met zaterdag op 020-6472569 (kies optie winkel). De werkplaats is open voor onderhoud en reparatie.

Bedankt voor uw begrip en medewerking.

Groet,
Team Bink Fietsen


Onze richtlijnen:
🚲 Wij plannen afspraken in op dinsdag t/m zaterdag
🚲 Wij dragen een mondkapje
🚲 Wij wassen met regelmaat onze handen
🚲 Wij schudden geen handen en houden waar mogelijk gepaste afstand (1,5 meter) van onze klanten
🚲 Wanneer u griep of verkoudheid verschijnselen heeft, verzoeken wij u om niet langs te komen en eventuele afspraken te verplaatsen.

Wilt u liever niet de deur uit? Wij halen en brengen uw fiets graag. Meer informatie is te vinden op onze website.